2022 / Nauji metai, nauji lapai.

 Mokyklėlėje ir vėl suskambo vaikų balsai. Šiek tiek išretėjusios gretos dėl viruso ir dėl karantinų. Keisti tokie laikai, bet ką jau padarysi. Susipažinome su mūsų praktikante Migle ir paragavome 'migliškų" saldainių. Vardą tikrai prisiminsim ilgai 😉 Na, o mes kalbėjomės apie ETIKETĄ! O taip, tema tokia keista ir visai negirdėta. Bandėm įsivaizduoti tą ETIKETĄ kaip kokį monstriuką. Pradžioje jis buvo nematomas, o vėliau vaikai jį bandė pavaizduoti ir papasakoti kodėl jis toks ar anoks. 

Didžiųjų grupė kalbėjo apie baltus ir... Kernavę. Išmoko keistų žodžių, tokių kaip šalmas, skydas, apykaklė, skraistė ir pan. Tyrinėjo rekonstruotos viduramžių Kernavės pilį ir kaip dirba archeologai. O ir pinigai, senoviniai pinigai "užkabino", nes buvo parodytas sidabrinis ilgasis. 

Ar žinojote, kad Lietuvoje monetas dažniausiai sulydydavo į sidabro lydinius, kurie ir buvo pirmieji lietuvių pinigai – lietuviški ilgieji. Įkartos lydinyje buvo skirtos sidabro kokybei nustatyti. Lietuviški ilgieji būdavo 10–17 cm ilgio, o sverdavo 100–105 g. 












#BarselonosLTmokyklele



Komentarai