Geniukai. Kovo 9d.

Praėjusį lietingą šeštadienį ,,Geniukų” grupė mokėsi lietuviškos abėcėlės ir kaip taisyklingai reikia tarti garsus. Visi žiūrėjome smagų vaizdo įrašą. Net patys droviausieji grupės nariai įdėmiai sukluso ir noriai atkartojo girdimus žodžius. Toliau mokėmės skaityti veiksmažodžius: eiti, bėgti, mėgti. Sakyti šiuos žodžius kartu su asmenimis: aš, tu, jis, ji. Kiek vėliau sekė užduotėlė skirta dėmesiui lavinti. Kiekvienas vaikas turėjo po lapą, kuriame buvo pavaizduota miško gyvūnų istorija. Mokinukai vos tik gavę užduotėles puolė spalvinti pasaką, tačiau tikslas buvo išgirsti, kad spalviname ne visą paveikslėlį, o tik tam tikras detales, tokiu būdu mokydamiesi geriau klausyti.

 Nei viena pamokėlė neapsieina be smagių ratelių ir dainelių. Šįkart ,,Geniukai” dainavo ,,Du gaidelius” bei puikiai visiems mokiniams pažįstamą dainą ,,Aukštai žemai”. 

Po pertraukėlės atėjo metas lankstymo iš popieriaus užduočiai. Vaikai turėjo išlankstyti vieną pasirinktą gyvūną: kengūrą, gulbę, žuvį, taip lavindami smulkiąją motoriką. 

O kaipgi be žaidimų, pamoką užbaigėme vienu iš mėgstamiausių mokinukų žaidimų ,,Žuvis ir tinklas”. Visi mokiniai už puikią pamoką buvo apdovanoti spalvingais lipdukais.





Komentarai